20/04/2007

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ

Aπό σήμερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών αξιοποιεί το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ για να έχει on-line πρόσβαση στα σεισμογραφικά του όργανα μέσα από το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχει εγκαταστήσει σε επιλεγμένους φορείς του Δημοσίου (Δήμους, Νομαρχίες, Νοσοκομεία κ.λ.π.) σεισμογραφικά όργανα τα οποία μέχρι πρότεινος απαιτούσαν επιτόπια επίσκεψη για συντήρηση και λήψη σεισμογραφικών δεδομένων.Ηταν ιδανική περίπτωση για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ, που έχει ασφαλή δικτυακή παρουσία στην πλειοψηφία των φορέων που ενδιαφέρεται το Γεωδυναμικό, να ενεργοποιήσει ασφαλές κλειστό δίκτυο σεισμογραφικών οργάνων για το Γ.Ι.


Ηδη το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είναι μέλος του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ, και έχει από σήμερα on-line σύνδεση με 4 επιταχυνσιογράφους του (Δήμος Αιγάλεω, Νομαρχία Ηλείας, Νομαρχία Μεσσηνίας, Δήμος Ιλίου). Σύντομα θα επεκταθεί το δίκτυο σε 40 σημεία ακόμα (μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού), και ακολούθως στο σύνολο των επιθυμητών σεισμογραφικών οργάνων (άλλα 60 σημεία) ολοκληρώνοντας τη δράση.


Το ΣΥΖΕΥΞΙΣ εξασφαλίζει στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο όχι μόνο το καλωδιακό αλλά και το "απαραίτητο" ανθρώπινο δίκτυο, μέσα από την επικοινωνία με τους "Υπευθύνους ΣΥΖΕΥΞΙΣ".


Η νέα κατάσταση επιτρέπει στο Γ.Ι. την απομακρυσμένη διαχείριση των σεισμογραφικών οργάνων, την παραμετροποίησή τους και τη λήψη των πολύτιμων σεισμογραφικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Συμβάλει αποτελεσματικά στη λειτουργική ετοιμότητα των πολύτιμων οργάνων, στη μείωση του κόστους συντήρησης τους, στην on-line επικοινωνία τους και φυσικά πάνω από συμβάλει στη διερεύνηση ειδικών προβλημάτων αντισεισμικού σχεδιασμού, και στην καταγραφή και στην έρευνα της ευαίσθητης σεισμικά Ελληνικής Επικράτειας.


http://www.gein.noa.gr/