31/10/2007

Τηλεϊατρική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών με τη σφραγίδα του ΣΥΖΕΥΞΙΣ !!

Από χτες το μεσημέρι λειτούργησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, μια πρωτοποριακή υπηρεσία τηλεϊατρικής με αξιοποίηση της υπηρεσίας πολυδιάσκεψης του ΣΥΖΕΥΞΙΣ.


Συγκεκριμένα, πρόσφατα στο παραπάνω Νοσοκομείο δημιουργήθηκε & στελεχώθηκε ένα νέου τύπου "Ψηφιακό Χειρουργείο Ενδοσκοπήσεων" το οποίο έχει εξελιγμένες δυνατότητες μετάδοσης εικόνας με IP πρωτόκολλο (H.323).


Με κατάλληλες διεπαφές του παραπάνω συστήματος με τον κόμβο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ στο Νοσοκομείο, έγινε «πάντρεμα» της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης (πολυδιάσκεψης) του Εθνικού Δικτύου ώστε την ώρα που γίνονται λαπαροσκοπικά χειρουργεία, τόσο από την κάμερα του ενδοσκοπίου, όσο και από τις εξωτερικές κάμερες που διαθέτει το χειρουργείο, μεσω πολυδιάσκεψης ΣΥΖΕΥΞΙΣ,  μπορεί πλέον ο χειρουργός και η ομάδα του, να μεταδώσει live την επέμβαση και να εκπαιδεύσει γιατρούς ή να κάνει επίδειξη της χειρουργικής μεθόδου, σε 15 ταυτόχρονα κτίρια Υγείας του ΣΥΖΕΥΞΙΣ (Νοσοκομεία - ΚΥ) με live streaming 2Mbps.

H πραγματικότητα πλέον της ψηφιακής εικόνας σε οποιοδήποτε κτίριο Υγείας σε όλη την Ελλάδα είναι μια άνευ προηγουμένου τηλεματική υπηρεσία για την Ελλάδα και όχι μόνο !

Ο συντονιστής του έργου για το Νοσοκομείο κ. Δ. Βαρβιτσιώτης και ο Προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής κ Νίκος Πάλλας εντυπωσιάστηκαν από την εφαρμογή των πρώτων δοκιμών τηλεδιάσκεψης και τηλεκπαίδευσης και με τη νέα αυτή δυνατότητα που χαράσει νέους δρόμους στο χώρο της Πληροφορικής και της Υγείας για τη χώρα. Ηδη σχεδιάζεται η επικοινωνία του Νοσοκομείου με τηλεδιάσκεψη και με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ).


Από χτές, στις 12 το πρωί το τηλεχειρουργείο του Ιπποκρατείου στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ, είναι πλέον γεγονός.

Σε λίγες μέρες θα δοθεί το πράσινο φώς για τα εγκαίνια του χειρουργείου από το Υπουργείο Υγείας και θα δοθεί έμφαση και δημοσιότητα, εκτός των άλλων,  στην πρωτοποριακή υπηρεσία που το Εθνικό Δίκτυο λειτουργεί στο εσωτερικό του. 


Θα ακολουθήσει και νέα ανακοίνωση.