04/04/2014

Ενεργοποίηση του ΜΑΝ Καρδίτσας στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι

Eνεργοποιήθηκε  και στην Καρδίτσα, ευρυζωνική πρόσβαση Gbps στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, για εξυπηρέτηση των δημοσίων υπηρεσιών που συμμετέχουν στο Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δήμου.

Στο πλαίσιο του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, ενεργοποιήθηκε κεντρικό κύκλωμα uplink  ΣΥΖΕΥΞΙΣ/ΟΤΕ Gbps το οποίο και συνδέθηκε σε κύριο κόμβο του ΜΑΝ στο Δημαρχείο Καρδίτσας.  
Η ΚτΠ Α.Ε. σε στενή συνεργασία με το Δήμο της Καρδίτσας προετοίμασε την τεχνική λύση για την ενεργοποίηση του ΜΑΝ και της κεντρικής σύνδεσης στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι.  Ακολούθως, με τεχνική συμβολή για τα οπτικά κυκλώματα από τον ΟΤΕ (ανάδοχο του έργου ΜΑΝ Καρδίτσας) και συντονισμό από την ομάδα ΣΥΖΕΥΞΙΣ της ΚτΠ Α.Ε., τροφοδοτήθηκε μέσω ΜΑΝ το Δημαρχείο αναβαθμίζοντας την πρόσβαση του στο δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ στα 100 Μbps. Aκολουθεί άμεσα ενεργοποίηση του ΜΑΝ σε άλλα 12 τουλάχιστον κτίρια δημοσίων υπηρεσιών της Καρδίτσας που παρουσιάζονται σε πίνακα  παρακάτω.
Με τη μετάπτωση κάθε κτιρίου στο νέο τρόπο σύνδεσης στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, μέσω του ΜΑΝ, οι φορείς αποκτούν, έκαστος, πρόσβαση 100 Mbps (ή και 1 Gbps) στο Εθνικό Δίκτυο. Η σύνδεση αυτή είναι έως και 50 φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες προσβασεις των κτιρίων στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ και είναι προφανές ότι συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών της Καρδίτσας.  
Η αναβάθμιση αυτή αποτελεί την έκτη στο είδος της στο Εθνικό Δίκτυο, με ταχύτητα σύνδεσης 1 Gbps. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΔΜΗΔ, στο πλαίσιο του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι, που επιμελείται για λογαριασμό του Υπουργείου η ΚτΠ Α.Ε., ακολουθούν αντίστοιχες αναβαθμίσεις για δημόσιες υπηρεσίες και στα 68 Μητροπολιτικά Δίκτυα Οπτικών Ινών Δημων της χώρας.   
Υπενθυμίζουμε ότι για την επιτυχή σύνδεση και λειτουργία των κτιρίων ΣΥΖΕΥΞΙΣ στο ΜΑΝ χρησιμοποιούνται  τόσο το έργο "ΣΥΖΕΥΞΙΣ Ι" του ΥΔΜΗΔ όσο και το έργο "Ολοκλήρωση των ΜΑΝ με Εθνικά Δίκτυα" του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών της Καρδίτσας, που μετέχουν στην αναβάθμιση. Το  πρώτο είναι ήδη ενεργά, ενώ η αναβάθμιση στα υπόλοιπα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα έχει ολοκληρωθεί εντός Απριλίου 2014. 


A/A


ΚΤΙΡΙΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ


YΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΟΡΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΖΕΥΞΙΣ


ΝΕΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΜΑΝ


1


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


4


100 Μbps


2


Δ.Ο.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


4


100 Mbps


3


ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ


2


100 Mbps


4


ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


2


100 Mbps


5


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΔΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ


2


100 Mbps


6


Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


2


100 Mbps


7


Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


2


100 Mbps


8


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΔΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


2


100 Mbps


9


Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


2


100 Mbps


10


ΝΓΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


6


100 Mbps


11


ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Π.Ε. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


4


100 Mbps


12


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΠΡΩΗΝ Ν. Α. ΣΕΡΡΩΝ - Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


24Mbps/1024Kbps


100 Mbps


13


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


24Mbps/1024Kbps


100 Mbps